Flourless Gooey Brownie- türkçesi zorladı biraz beni, unsuz akışkan brownie?
3 yumurta, çırpılmış
150 gr öğütülmüş badem
Tarif baya basit aslında, yemesi dışında 1 saat sürüyor sadece yapılması.
Öncelikle tüm çikolataları bir tencerenin içine kırarak başladım. Sonra tereyağını da aynı tencereye koymam gerekiyordu ama gerçekten içim elvermedi.225 gr tereyağı nasıl bir ölçüdür???butter, butter, more butter da, ııh gerçekten midem kalktı. o yüzden 1.5 paketten biraz daha az kullandım. Tereyağını küçük küplere bölüp tencereye koydum, erimesi kolaylaştı.
Kısık ateşte yavaş yavaş karıştırıp, bana bile muhteşem görünen bir sıvı çikolata oldu.
Bu arada, bir tutam da tuz ekledim, alışkanlık, bence çikolatanın tadını ortaya çıkartıyor. Önce tarife göre 200 gr şeker ölçtüm ama, yine gözüme fazla geldi, çikolatanın tadına baktım, olacak gibi değildi, 100 gr koydum sadece.
Ufaltılmış bademleri de brownieme ekledim. Başka bir tabakta 3 yumurtayı çırptım, ve çikolata soslu omlet yememek için, soğuduğuna iyice emin olduğum çikolata karışımına yavaş yavaş yedirdim.
1 çay kaşığı vanilya, 1 çay kaşığı da badem esansını da ekledikten sonra, yağlanmış borcama yerleşen brownie artık 180 derecelik fırına hazır!
Tarifte 25-30 dk yeterli diyordu ama ben 40 dk pişirdim.
Gooey, akışkan anladık da, benimki katı bile değildi. Bu arada cadılar bayramı şerefine bir numara yapıp, Güzel Hanım'ın mutfak defterinden sayfa aşırıp, kendimce bir stencil hazırladım. Kendimce dediğimi tekrar hatırlatırım.
10 parmağımda 10 marifet gördüğün gibi. Sonunda pişen browniemi fırından aldım ve soğumaya bıraktım. Sabırsızlık çok kötü şey, hemen resim çekip sonuçları görmek istediğimden, sıcak brownienin üzerine şekillerimi yerleştirdim vee çay süzgecinden aşağıya pudra şekeri boca ettim.
Kağıttan şekilleri kaldırırken üzerilerinde biriken şeker, muhteşem tasarımımı biraz bozdu ama, olsun artık o kadar da canım.
Tabii sıcak brownieyle buluşan pudra şekeri eridi. Pudra şekerinin eriyebileceğini aklımdan bile geçirmemiştim, yine bir ders almış oldum. Ya sabır.
Browniemi 1 saat soğumaya bıraktım, bir parça denedim bence gayet güzel olmuş. Yarın iş yerimden gelen yorumlarla karşınızda olacağım. Herkesin cadılar bayramı kutlu ve tatlı olsun. BOO!
butun tarifi degistirmis olmana bayildim.medeni cesaretinden oturu kutluorum seni. benim de bi brownie tarifim var. bitter cikolata icin migros un bitter ini kullaniorum. baya marka denedim. en iyisi olduguna karar verdim.
YanıtlaSil